Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Περιβάλλον-Ο άνθρωπος φίλος ή εχθρός;

Αχ, αυτοί οι άνθρωποι... Συχνά γίνονται οι χειρότεροι εχθροί του περιβάλλοντος.

Στο μάθημα της Γλώσσας γράψαμε φανταστικές ιστορίες ....



Θέμα: Σώζουμε τα δέντρα
Κάποτε μια ηλιόλουστη μέρα του χειμώνα ο Γιάννης και η Μαργαρίτα, δυο αδέλφια, αποφάσισαν να πάνε μία βόλτα. Σκέφτηκαν να πάνε με τα ποδήλατα στο δάσος.
Μόλις έφτασαν στο δάσος, τους έκαναν εντύπωση τα ψηλά δέντρα και τα παράξενα, όμορφα και μυρωδάτα λουλούδια. Προχωρώντας πιο βαθιά στο δάσος, έβλεπαν μικρά και μεγάλα ζώα όπως σκίουρους, αλεπούδες, σκαντζόχοιρους, ελάφια, αγριογούρουνα, παπαγάλους, σπουργίτια, καναρίνια και πολλά άλλα. Επίσης στο κέντρο του δάσους είδαν μία λιμνούλα με πολλά πολύχρωμα βατραχάκια, που καθόντουσαν πάνω σε νούφαρα.
Ξαφνικά άκουσαν περίεργα χτυπήματα, σαν να κόβει κάποιος ξύλα ενώ ήξεραν ότι απαγορεύεται η υλοτομία σε αυτό το δάσος. Ακολούθησαν τον ήχο και είδαν δύο ξυλοκόπους. Δεν ήξεραν τι να κάνουν… Εκείνη τη στιγμή τους ήρθε μία ιδέα: να πάνε όλα τα ζώα του δάσους καταπάνω τους.
Τα ζώα είχαν σκορπιστεί από το φόβο τους. Ο Γιάννης και η Μαργαρίτα τα φώναξαν κοντά τους και τους είπαν το σχέδιό τους.
Έτσι άρχισαν όλα τα ζώα και τα παιδιά μαζί να τρέχουν καταπάνω στους ξυλοκόπους. Οι ξυλοκόποι τρόμαξαν και έφυγαν μια για πάντα.
Πετρίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου